El model europeu de prescripció d’activitat física, també conegut per la sigla EUPAP (European Model for Physical Activity Prescription) té com a finalitat implementar un model de prescripció i planificació de programes d’exercici físic individualitzat (PEFI) en l’àmbit sanitari, i fer-ho amb la creació de vincles amb l’àmbit esportiu i comunitari.

El desplegament a Catalunya es va iniciar el març del 2019, amb una vigència inicial de tres anys (fins al 2022), gràcies a un partenariat entre INEFC, COPLEFC, Secretaria de Salut Pública, Institut Català de la Salut, Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Grup Serviesport SL, els consell esportius de les Garrigues,  de la Cerdanya, de la Segarra i el Club INEF de Lleida.

La participació del COPLEFC en el partenariat català permet reforçar el missatge a la societat que els responsables al capdavant del programa EUPAP-Cat són professionals, és a dir, persones qualificades. Són ells els qui estan darrere del disseny, la planificació, el seguiment i l’avaluació de cada programa d’exercici físic individualitzat (PEFI), amb coordinació amb l’equip sanitari d’atenció primària. Concretament s’està desplegant als centres de la ciutat de Lleida (barris de la Mariola i Centre Històric) i a la comarca de les Garrigues, gràcies a la participació dels EFE: Irene Cobo de Avilés (col. 58973), Anna Ribelles Porta (col. 13291) i Hèctor Carrión Gelabert (col. 59586), i Sebastià Mas Alòs, PhD (col. 12201) com a director de l’EUPAP-Cat.

+info: Docusport.cat i www.eupap.org